Κατεδαφίζονται 1.108 αυθαίρετα σε όλη τη χώρα μέσα στους επόμενους μήνες

on .

KATEDAFISH MPOYLNTOZA

• Τάξη φαίνεται πως επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο κομμάτι των αυθαίρετων κτισμάτων που υπάρχουν σ’ όλη τη χώρα με πολλές κραυγαλέες περιπτώσεις σε ζώνες αιγιαλού και παραλίας.

Είναι νωπές εξάλλου οι τραγωδίες στην Αττική, τόσο στο Μάτι με την φονική πυρκαγιά, όσο και στη Μάνδρα με τις πλημμύρες, με πάνω από 100 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές!
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος λοιπόν προχωρά στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Σε όλη την Ελλάδα τους επόμενους μήνες υπολογίζεται να κατεδαφιστούν 1.108 αυθαίρετα και όπως δήλωσε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης έχει ήδη σταλεί σχετική επιστολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία ζητά ρητά την άμεση κατεδάφιση τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών που έχουν ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019» του Πράσινου Ταμείου, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 6,5 εκατ. ευρώ. Απευθυνόμενος στους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων, ο κ. Χατζηδάκης ζητούσε μηδενική ανοχή στις αυθαιρεσίες. Τα αυθαίρετα κτίσματα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δ. Μακεδονίας, που οδεύουν προς κατεδάφιση ανέρχονται σε δέκα.
«Σε αυτά τα ζητήματα δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε δάση, σε αιγιαλούς, σε παραλίες. Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία σε αυτό το ζήτημα. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης.