Το Εργοτάξιο δε μπορεί να μείνει άλλο στην παραλίμνιο περιοχή!

on .

ERGOTAKSIO DHMOS IOANNITON

 Η μετεγκατάσταση του Εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών από την παραλίμνιο περιοχή δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κοπάνων σε έκταση στα όρια της Ανατολής παραμένει ένα ζητούμενο πολύ σημαντικό για την πόλη.
Κι αυτό γιατί θα αναβαθμιστεί το σημείο που καταλαμβάνει σήμερα η συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου, απ’ το
οποίο προβλέπεται εξάλλου να περάσει πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος.
Το θέμα απασχόλησε χθες την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε διά περιφοράς με την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη «Ιωάννινα_2023» να ζητάει την άμεση μετακόμιση του Εργοταξίου επιρρίπτοντας ευθύνες για καθυστέρηση στη Δημοτική Αρχή.
Επιτακτική ανάγκη
Η εξέλιξη της εκπόνησης των μελετών (Αρχιτεκτονικής, Στατικών και Ηλεκτρομηχανικών) που αφορούν τις νέες εγκαταστάσεις του Εργοταξίου του Δήμου αποτέλεσε θέμα που απασχόλησε χθες την Οικονομική Επιτροπή.
Εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα_2023», ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς κατέθεσε την άποψη ότι η μετεγκατάσταση του Εργοταξίου στο επιλεγμένο γήπεδο, στα όρια της Δ.Ε. Ανατολής, έναντι των γηπέδων της ΕΠΣΗΠ, στο οποίο είναι χωροθετημένο και το κεντρικό πράσινο σημείο του Δήμου, είναι επιτακτική ανάγκη και θέμα απόλυτης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον περασμένο Ιανουάριο τη διάθεση ποσού 1.106.536,23 ευρώ.
Επιβαρύνει το περιβάλλον
Η σημερινή εικόνα του Εργοταξίου δεν τιμά κανέναν, τονίστηκε από την παράταξη. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της δεν είναι η στιγμή καταλογισμού ευθυνών για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει αμέσως στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων μελετών, εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων με στόχο την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Εργοταξίου. Όπως είπε, οποιαδήποτε ολιγωρία για το θέμα προκαλεί περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Παμβώτιδας. Ταυτόχρονα, δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στην εξέλιξη του έργου σύνδεσης της πλατείας Μαβίλη με το Πέραμα με πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο που είναι ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας.
Η παράταξη τη Τατιάνας Καλογιάννη ψήφισε υπέρ της μη λύσης της σύμβασης μεταξύ Δήμου και αναδόχου εταιρείας για τις μελέτες του έργου «Κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και δημιουργία υποδομών για την μεταστέγαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών» και της παράτασης αυτής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, με τον όρο ότι σε περίπτωση που η ανάδοχος εταιρεία δεν συμμορφωθεί στην απόφαση αυτή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να ολοκληρώσουν άμεσα τις σχετικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.