Γιγαντιαία χασισοφυτεία με σχεδόν 2.000 (!) δενδρύλλια στη Φιλιππιάδα

on .

XASISOFYTEIA ARTA

 Μπροστά σε μια τεράστια χασισοφυτεία, που δεν είχε τίποτα να… ζηλέψει τους πάλαι ποτέ ένδοξους Λαζαράτες της Αλβανίας, βρέθηκε η ΕΛ.ΑΣ. εντός ελληνικού εδάφους.
Οι πληροφορίες και οι καλά στοχευμένες ενέργειες της Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος στον εντοπισμό οργανωμένης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη περιοχή στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης εντόπισαν κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην παραπάνω περιοχή, αυτοσχέδιο τούνελ, περιβαλλόμενο από πυκνή βλάστηση, το οποίο οδηγούσε σε φυτεία, η οποία αποτελούνταν από 1.935 (!) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 1,28 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Οι καλλιεργητές ήταν καλά εξοπλισμένοι, καθώς στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικό σύστημα ποτίσματος με αντλία νερού, καθώς και καλλιεργητικά σύνεργα για την περιποίηση των δενδρυλλίων.
Οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών συνεχίζονται, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.