Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τα νέα ωρολόγια προγράμματα

on .

sxoleio

• Για επίθεση της Κυβέρνησης στην εκπαιδευτική κοινότητα κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναφερόμενη στις αποφάσεις της Υφυπουργού Παιδείας για τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2020-21.

Όπως αναφέρει μαθήματα όπως αυτό της Οικιακής Οικονομίας στο Γυμνάσιο, το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας, τα μαθήματα επιλογής Καλλιτεχνική Παιδεία, Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, καθώς και το μάθημα των Ερευνητικών Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στην Α’ Λυκείου, μειώνονται σε ώρες και καταργούνται, το μάθημα Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία και το μάθημα Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών. Τα επτάωρα μαθήματα του Προσανατολισμού γίνονται 6ωρα, ενώ το μάθημα της Κοινωνιολογίας καταργείται. Επίσης καταργούνται τα Μαθήματα Επιλογής Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.
Η ΕΛΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων, πως «όλοι μαζί, πρέπει να βάλουμε φρένο στην πολιτική που κάνει το σχολείο χειρότερο. Μέσα από τα σωματεία μας, να παλέψουμε για ένα σχολείο που δεν θα είναι αποκρουστικό για τους μαθητές μας, δεν θα αναγκάζει τις οικογένειές τους να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη. Να παλέψουμε για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ολόπλευρη γνώση και θα αναπτύσσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους».