«Στοπ» από την ΕΛ.ΑΣ. σε 3,5 τόνους απαγορευμένου ψυκτικού υγρού!

on .

PSYKTIKO YGRO LATHRAIO 18 6 20

• Τεράστια ποσότητα απαγορευμένου ψυκτικού υγρού (σχεδόν 3,5 τόνους) εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συλλαμβάνοντας μάλιστα και δυο αλλοδαπούς για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Η όλη επιχείρηση έγινε στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, όπου οι αστυνομικοί αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες για ύπαρξη φορτίου με απαγορευμένο ψυκτικό υγρό, εντόπισαν σταθμευμένο φορτηγό, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο ένας εκ των συλληφθέντων.
Μετά από έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν στην καρότσα, κρυμμένες πίσω από τελάρα 263 φιάλες συγκεκριμένων τύπων ψυκτικού υγρού φρέον, συνολικού βάρους 3 τόνων και 439,1 κιλών, η κυκλοφορία των οποίων απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε σταθμευμένο και έτερο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα είχε οργανώσει και συντονίσει τη μεταφορά του απαγορευμένου υγρού.
Εκτός από το ψυκτικό υγρό κατασχέθηκαν τα δυο φορτηγά, το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα
Η σχηματισθείσα δικογραφία επρόκειτο να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.