Οριστικά στην Κοζάνη τα απορρίμματα της Κέρκυρας!

on .

ERGOSTASIO APORRIMMATWN

• Στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στη Μονάδα Επεξεργασίας της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. θα μεταφέρονται οριστικά για τα επόμενα τρία χρόνια τα απορρίμματα της Κέρκυρας και των Παξών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου που είναι η εταιρία ENACT A.E..

Η σύμβαση αφορά μεταφορά 23.000 τόνων απορριμμάτων με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 1.704.504 ευρώ.
Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλείνει και η συζήτηση για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Μονάδα Επεξεργασίας των Ιωαννίνων, η οποία αντιμετωπιζόταν μεν θετικά από αρκετούς αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου, καθώς θα υπήρχαν έμμεσα οφέλη για τους Δήμους, ωστόσο το «εμπόδιο» ήταν ο χώρος στον οποίο θα γινόταν η ταφή του υπολείμματος.
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου, σε δηλώσεις της υπογράμμισε τη σημασία που έχει η απόφαση αυτή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της τοπικής οικονομίας, καθώς η Κέρκυρα είχε καταστεί περιοχή παραδείγματος προς αποφυγή με τους όγκους των σκουπιδιών να παραμένουν συγκεντρωμένοι επί μέρες στους δρόμους, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που υπήρχαν για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ.
«Παρά τις δυσκολίες, με την αγαστή όμως συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης, και παρότι ο δρόμος αυτός ήταν εν πολλοίς μοναχικός, παρά τα προσχώματα που κάποιοι έβαλαν, παρά τη λάσπη την οποία δέχθηκε η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ξεκάθαρη. Έγιναν όλα νόμιμα και κανείς δεν έχει πλέον δικαίωμα να αφήνει αιχμές ή να μιλά για καθυστερήσεις εκ μέρους μας», δήλωσε ακόμη η Δήμαρχος.