Ερώτηση ΜέΡΑ25 για ενεργειακά και δεξαμενές υγραερίου στο Π.Π.Γ.Ν.Ι.

on .

nosokomeio

• Αβέβαιο χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα σε ερώτησή της προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη το μέλλον δυο εξαιρετικά σημαντικών έργων για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τα οποία κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν.

Αναφέρεται στην ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 4,4 εκ. ευρώ και την εγκατάσταση δεξαμενών υγραερίου προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.
Ειδικότερα, το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας δεξαμενών υγραερίου ενώ έχει φτάσει στο στάδιο ολοκλήρωσης του συνόλου των διαδικασιών, έχει μπλοκαριστεί από την Πολεοδομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δεν δίνουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, καθώς οι προδιαγραφές για τις εγκαταστάσεις τέτοιων συστημάτων δεξαμενών προβλέπουν μόνο οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, όπως επισημαίνει. Η κ. Μπακαδήμα ρωτάει αν είναι ενήμερη η Κυβέρνηση για το λόγο για τον οποίο καθυστερεί η ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΓΝ Ιωαννίνων και ποια βήματα θα κάνει προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που φαίνεται να αφορά στην ερμηνεία των διατάξεων.