Αποκλεισμό μαθητή από τις πανελλαδικές καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Δ. Ιωαννιτών

on .

sxoleio

• Την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό μαθητή Γ’ Λυκείου ΕΠΑΛ της πόλης από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών. Ο λόγος επειδή στο α΄ τετράμηνο, σε ένα μάθημα είχε βαθμό κάτω από τη βάση.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο αποκλεισμός στηρίζεται σε πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Κατά το παρελθόν, οι μαθητές δεν αποκλείονταν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μπορούσαν να δώσουν το μάθημα που η βαθμολογία ήταν κάτω από τη βάση, τον Σεπτέμβριο.
«Είναι απαράδεκτο, να αποκλείονται μαθητές από τις εξετάσεις και από το σχεδιασμό του μέλλοντός τους, από αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και από τέτοιου είδους διοικητικές ενέργειες που δεν σταθμίζουν τις επιπτώσεις στη ζωή των νέων ανθρώπων», τονίζει μεταξύ άλλων η Ένωση Γονέων και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου) να δείξουν την ευαισθησία που απαιτείται.

Έως τις 2 Ιουλίου οι e-αιτήσεις εγγραφής-μετεγγραφής στα ΓΕΛ

• Από σήμερα, Πέμπτη έως και την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής στα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΓΕΛ).
Όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από σήμερα και ώρα 09:00 έως τις 2 Ιουλίου και ώρα 23:59, θα μπορούν όσοι και όσες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη δημόσιων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ -ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020-2021, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση.
Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr