Δολό και Κρυφοβό πενθούν για το χαμό του Γιώργου Κωσταρά

on .

KOSTARAS GIORGOS 1

Άφησε χθες την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου νοσηλευόταν εδώ και μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Κ. Κωσταράς, 74 χρόνων. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, ώρα 11 π.μ., στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου.
Ο εκλιπών για πολλά χρόνια ήταν στέλεχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κατά γενική ομολογία υπήρξε άψογος στα καθήκοντά του, υπόδειγμα υπαλλήλου, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν. Μέχρι την συνταξιοδότησή του, αλλά και μετά, έχαιρε της εκτίμησης όχι μόνο των συναδέλφων του, αλλά και ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Επί των ημερών του ολοκληρώθηκε η Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, ενώ υπήρξε για χρόνια στενός συνεργάτης ενός άλλου λαμπρού ανωτ. υπαλλήλου, του επίσης συνταξιοδοτηθέντος Γεν. Γραμματέα του Πανεπιστημίου κ. Λουκά Παπαλουκά. Και οι δυο εθεωρούντο αυστηροί θεματοφύλακες του δημοσίου χρήματος!
* * *
Ο Γιώργος Κωσταράς, μέλος πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας (9 αδέλφια!) με καταγωγή από το Κρυφοβό Ιωαννίνων εγκαταστάθηκε στο ακριτικό Δολό τη δεκαετία του ’50. Έκτοτε για τον αείμνηστο «Γάκη», το Δολό υπήρξε ο τόπος αναφοράς σε κάθε του συζήτηση. Ο εκλιπών ήταν αδερφός του Χριστόφορου Κωσταρά με τον γνωστό ξενώνα. Από χθες απαρηγόρητες είναι και οι αδερφές του Κατερίνα, Άννα και Φωτεινή, αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός τους Σπύρος που εδώ και χρόνια ζει στην Αμερική.
• Ο «Π.Λ.», του οποίου ο αείμνηστος για χρόνια υπήρξε καθημερινός αναγνώστης, απευθύνει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.