ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Φωτοβολταϊκό πάρκο και έργα αναβάθμισης δικτύου…

on .

fotoboltaika

• Στην αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας. 

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για Μελέτη Αναβάθμισης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αντλιοστασίων Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συγκροτήματος για την ενεργειακή τους αυτονομία, για Μελέτη αντικατάστασης εξωτερικού υδραγωγείου Ηγουμενίτσας και επισκευής υφιστάμενων δεξαμενών ύδρευσης και για Μελέτη αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης δημοτικών ενοτήτων Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της επιχείρησης Σωτήριος Γ. Μήτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η ΔΕΥΑΗ βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου που θα της εξασφαλίσει ενεργειακή αυτονομία και θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε μείωση του τιμολογίου της και την υλοποίηση ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος με έργα αντικατάστασης, επισκευής και ενίσχυσης δικτύων ύδρευσης και εξωτερικού υδραγωγείου σε περιοχές που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα προβλήματα επάρκειας ή διαχείρισης».