Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

on .

PANELLADIKES

 Με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων φέτος, λόγω κορωνοϊού, ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα η «αυλαία» των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρώτο μάθημα, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, είναι, όπως πάντα, η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.
Οι θέσεις εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά είναι 77.970 και θα τις διεκδικήσουν περίπου 100.000, γεγονός που σημαίνει ότι οκτώ στους 10 τελειόφοιτους Λυκείου θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου.
Έτοιμα τα σχολεία
Στα Γιάννενα είναι όλα έτοιμα στις σχολικές μονάδες του Δήμου που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα στο πλαίσιο των Πανελλαδικών. Με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων, η Πρόεδρος Φιλιώ Νόκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εύχονται σε όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Στο μήνυμά τους σημειώνουν: «Να γνωρίζουν πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας σταθμός στο ταξίδι της γνώσης και ένα μέσο για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει για τη ζωή τους. Με ηρεμία και ψυχραιμία είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θέλουμε επίσης, να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς για την άψογη προετοιμασία της διαδικασίας διεξαγωγής αυτών των εξετάσεων, καθώς και τους γονείς που είναι πάντα δίπλα στον αγώνα των παιδιών με υπομονή και δύναμη».
Η Σχολική Επιτροπή καταλήγει διαβεβαιώνοντας πως θα είναι δίπλα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων στηρίζοντας από την πλευρά της το δύσκολο αυτό έργο.
Άλλα μηνύματα
• Στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης απευθυνόμενος στους υποψηφίους τονίζει: «Όλο το προηγούμενο διάστημα καταβάλατε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνθήκες που ήταν ακόμη πιο δύσκολες λόγων της πανδημίας που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας. Είστε όμως δυνατοί και θα αποδείξετε ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σας παρεκκλίνει από το στόχο σας. Η ώρα έφτασε και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αισιοδοξία. Και να μην ξεχάσετε ότι αυτή δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η τελευταία σας ευκαιρία για την πραγμάτωση των ονείρων σας».
• Γραπτό μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξέδωσε χθες και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου. Όπως τονίζει, απευθυνόμενος στους υποψηφίους, «στο δύσκολο δρόμο που διανύετε εύχομαι να είστε οπλισμένοι με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό σας, ώστε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της πρώτης δύσκολης δοκιμασίας της ζωής σας και να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Οι ευχές μας και η σκέψη μας θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων». Ο κ. Εξάρχου καταλήγει ευχόμενος καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμπορεύτηκαν με τα παιδιά και τα στήριξαν στον κοπιαστικό αγώνα τους.