Στη Βουλή ξανά το θέμα για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

on .

BOHTHEIA STO SPITI

• Την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και την επιχορήγησή του για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος, γνωστοποιεί ο ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας και άλλοι βουλευτές του κόμματος.
Στην ερώτησή τους ανέφεραν τις μεγάλες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με την καταβολή του μισθού τους, για τρεις μήνες τουλάχιστον και το πάγιο αίτημά τους για την ένταξή τους στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ).
Στην απάντησή του ο υπουργός ενημερώνει για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 με την οποία θα γίνει η πλήρωση 2.909 θέσεων με σειρά προτεραιότητας και θα εξυπηρετήσει το εν λόγω πρόγραμμα. Σε σχέση με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση και είναι υπό εξέταση από τα συναρμόδια Υπουργεία.
«Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη προκήρυξη θα περάσουν πάλι αρκετοί μήνες, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε συνεχόμενη αβεβαιότητα και αγωνία. Την ίδια αναμονή θα έχουν να αντιμετωπίσουν και για την τελεσίδικη απόφαση για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Άρτας.