Στα κορυφαία της χώρας μας το Τμήμα Πληροφορικής

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Στην τέταρτη θέση ανάμεσα στα κορυφαία Τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα κατατάσσεται το Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σύμφωνα με νέα διεθνή αξιολόγηση.
Συγκεκριμένα, στην κατάταξη που δημοσίευσε το «Guide2Research» με τους κορυφαίους επιστήμονες στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) για το 2020, στις 30 πρώτες θέσεις της κατάταξης για την Ελλάδα, βρίσκονται τέσσερις Καθηγητές του Τμήματος.
Η ίδια κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως το τέταρτο στην Ελλάδα στο χώρο της Πληροφορικής, μετά το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, και πάνω από όλα τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας. Πρόκειται για την 6η Ετήσια Έκδοση της κατάταξης των κορυφαίων χιλίων επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα, για την οποία μελετήθηκαν περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Η κατάταξη βασίζεται στον δείκτη επιστημονικής ποιότητας h-index (περιλαμβάνονται μόνο επιστήμονες με h-index≥40), στις παραπομπές και τον αριθμό εγγραφών στο DBLP που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 16 Μαΐου.