12 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού συγκέντρωσαν 34 δημοτ. σχολεία

on .

anakyklwsh

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» 2019-2020 στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.
Τα δημοτικά σχολεία (34 σε αριθμό) συνέλεξαν περισσότερα από 12.200 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε μέσω της δωρεάς πόντων στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».
Τα πρώτα σχολεία θα επιβραβευτούν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία θα λάβουν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους.
Τη βράβευση υποστηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η ΑΦΗΣ, το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και η Αειφορική Ηπείρου.
Ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ θα παραδώσει τους επαίνους των σχολείων και τα δώρα των χορηγών στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων, σήμερα, Πέμπτη και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.