Νέο διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

on .

OMPRELES PARALIA

• Νέο, ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 ανακοινώθηκε χθες από τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη.
Σύμφωνα με τον υπουργό «ο εσωτερικός τουρισμός, ιδιαίτερα αυτήν τη περίοδο, αποτελεί οξυγόνο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, που μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, ενός προγράμματος με έντονο κοινωνικό πρόσημο.
Στόχος μας είναι να ωφεληθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όλοι όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν διακοπές σε τουριστικό προορισμό της αρεσκείας τους και παράλληλα στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας…».
Τα βασικά χαρακτηριστικά
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού έχουν, ως εξής:
- Τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός από τα 10 εκατ. ευρώ στα 30 εκατ. ευρώ.
- Υπερδιπλασιάζονται οι δικαιούχοι από 140.000 σε 300.000, οι οποίοι θα λάβουν τις αντίστοιχες επιταγές κοινωνικού τουρισμού.
- Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
- Αύξηση επιδότησης σε ξενοδοχεία 2, 3, 4 και 5 αστέρων με πρωινό.
- Μείωση ιδιωτικής συμμετοχής σε όλα τα ξενοδοχεία.
- 20% αύξηση μέγιστης διάρκειας διανυκτερεύσεων (από 5 σε 6 βράδια).
- Διατήρηση ειδικού πλαισίου (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) για Μυτιλήνη, Λέρο, Σάμο, Χίο, Κω και για πρώτη φορά στον Έβρο.
- Μείωση της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας κλινών στο 25% από 40%.
-Διπλάσια μοριοδότηση και δωρεάν ακτοπλοϊκά σε ΑΜΕΑ.
- Παράταση, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, του υφιστάμενου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2019-2020 και τις εναπομένουσες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές, ενώ το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.