Έντεκα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

on .

KORONOIOS TEST

• Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για όλη την Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στα 3.068, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Στον αντίποδα το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.
Από τα 3.068 κρούσματα, 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένα είναι 12.
Το θετικό για την Ήπειρο, είναι ότι κανένα από τα δείγματα που ελήφθησαν από επαφές του εργαζόμενου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας δεν ήταν θετικό.
Άρχισαν οι έλεγχοι
Τα φαινόμενα … Μυκόνου και διαμαρτυρίες πολιτών, ενεργοποίησαν την Αστυνομία και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες το βράδυ της Τρίτης άρχισαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αρκετές παραβάσεις ως προς την τήρηση των μέτρων για αποφυγή συνωστισμού, αλλά στην πρώτη… επίσκεψη των κλιμακίων έγιναν αυστηρές συστάσεις προς τους υπεύθυνους των καταστημάτων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, θα αρχίσουν να «πέφτουν» και πρόστιμα, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία οι ποινές θα φτάνουν μέχρι και το σφράγισμα επιχειρήσεων.
Ανοίγουν τα σύνορα με Αλβανία
Εν τω μεταξύ προβληματισμός υπάρχει από το επικείμενο πλήρες άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία. Στα Τίρανα ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι πτήσεις προς Αθήνα (και αντίστροφα), ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να επιτρέψει η Ελλάδα και την είσοδο Αλβανών πολιτών από τις συνοριακές διαβάσεις. Να σημειωθεί ότι και στη γειτονική χώρα παρουσιάστηκε έξαρση κρουσμάτων, καθώς χθες και μετά από πολλές ημέρες καταγράφηκαν 42 (!) νέα.