Αποζημίωση 4 ευρώ ανά αιγοπρόβατο

on .

PROBATA KOPADI DROMOS

• Με 4 ευρώ το πρόβατο ή την αίγα θα ενισχυθεί ο κάθε κτηνοτρόφος για την αποζημίωσή του για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι όμως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς το ποσό θα δίνεται σε όσους πραγματικά έχουν πληγεί και για αυτό το λόγο προϋπόθεση είναι το κάθε κοπάδι να παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 31 εκ. ευρώ.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δήλωσε τα εξής: «Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο και προκειμένου να εμπεριστατωθεί πλήρως το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί ο πληγείς κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας από τον κορωνοϊό, δεσμεύσαμε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσό το οποίο πρόκειται να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους μας για τη στήριξή τους. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει σταδιακά όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το άκρως σημαντικό για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο».
Η πρόταση αυτή θα διαβιβαστεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου και αναμένεται η έγκρισή της.