«Λίφτινγκ» από τον Δήμο σε 25 παιδικές χαρές

on .

ANAPLASH PAIDIKES XARES

• Στην αναβάθμιση και ανάπλαση 25 παιδικών χαρών προχωράει ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για παρέμβαση που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και ιδίων πόρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 400.000 ευρώ εκ των οποίων οι 281.000 προέρχονται από τον «Φιλόδημο» και οι 119.000 από πόρους του Δήμου.
Παράλληλα με την τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού, από το εργοτάξιο του Δήμου γίνονται όλες οι εργασίες που απαιτούνται για τη λειτουργικότητα των παιδικών χαρών και δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική παρέμβαση.
Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς τόνισε: «Σκοπός μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο με γρήγορους ρυθμούς και να παραδώσουμε ασφαλείς στα παιδιά και τις οικογένειές τους 25 παιδικές χαρές. Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε ότι απαιτείται φροντίδα από όλους ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, να αποφευχθούν καταστροφές και βανδαλισμοί που σημειώνονται συχνά και ειδικά τις νυχτερινές ώρες».
Οι 25 παιδικές χαρές που αλλάζουν όψη είναι στις εξής περιοχές: Ηρώων Επανάστασης, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Εργατικές Κατοικίες Πανοράματος, Καρδαμιτσίων, Βοτανικού, Βογιάννου, Δεξαμενής, Νέας Ζωής, Ανατολής και στις Κοινότητες Περιβλέπτου, Κουτσελιού, Κοσμηράς, Βασιλικής, Κρανούλας, Λιγκιάδων, Ηλιόκαλης, Χαροκοπίου, Κόντσικας, Ασβεστοχωρίου, Δαφνούλας, Μπιζανίου, Γορίτσας και Νήσου.