Την εθελοντική αιμοδοσία στηρίζει εδώ και 10 χρόνια η Βίκος Α.Ε.

on .

vikos

• Πριν από 10 χρόνια η «Βίκος» αποφάσισε και ξεκίνησε να στηρίζει έμπρακτα την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από την πιο αγνή της μορφή, την εθελοντική αιμοδοσία.

Με εμφανείς και αφανείς δράσεις, όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρία μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας γνώση στους ανθρώπους σχετικά με το πόσο εύκολο μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής αιμοδότης αλλά και τη σημασία αυτής της πράξης αγάπης, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνανθρώπους του.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με κεντρικό μήνυμα «όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα» η «Βίκος», ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, δεν σταμάτησε να στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Προβάλλοντας απλά, καθημερινά μηνύματα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, προτρέποντάς το να αφιερώσει 10 λεπτά από το χρόνο του και να σώσει ζωές. Διαχρονικά και συστηματικά, μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων, υπαίθριων προβολών, ντύσιμο λεωφορείων και σημάνσεων σε συρμούς μετρό προβάλει και αναδεικνύει τη σημασία του μηνύματός της.
Παράλληλα για να διευκολύνει τη διαδικασία της αιμοδοσίας και το έργο όσων συνεισφέρουν σε αυτή, η «Βίκος» έχει προσφέρει μία κινητή μονάδα αιμοληψίας στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις ανάγκες του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» καθώς και 3 ειδικά οχήματα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά αίματος, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Προσεγγίζοντας με τον τρόπο αυτό σημεία και αιμοδότες που ενδεχομένως δεν έχουν την δυνατότητα να μεταβούν σε κάποιο Κέντρο Αιμοδοσίας.