Ψήφος ανοχής με «πυρά» κατά της Δημοτικής Αρχής

on .

KALOGIANNH TATIANA

• Τους λόγους για τους οποίους ο εκπρόσωπός της στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Κοσμάς, ψήφισε θετικά στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για ανάθεση σε ιδιώτη του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε τοπικές κοινότητες εξηγεί με μακροσκελή ανακοίνωση η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη Ιωάννινα_2023.
Η παράταξη αναφέρει ότι «έδωσε μια ψήφο ανοχής στη Δημοτική Αρχή με το ανύπαρκτο έργο και την αδιόρατη προοπτική», ενώ αναφέρεται και στην γραπτή ενημέρωση που είχε από την υπηρεσία για τα δεδομένα που ισχύουν στο προσωπικό και τον εξοπλισμό του τομέα της Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Από αυτή προκύπτουν- σύμφωνα με την ανακοίνωσή της- ότι το πρόβλημα στην ανακομιδή εντοπίζεται κυρίως στη συλλογή αντικειμένων και λιγότερο στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων και των σύμμεικτων απορριμμάτων, ενώ το πρόβλημα είναι οξύτατο στον οδοκαθαρισμό και πρέπει να λυθεί άμεσα.
Η παράταξη πέραν αυτών, υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε τεκμηριώσει εγγράφως τη μη επάρκεια του προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.
Η Αριστερή Παρέμβαση
Την δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή- στην οποία έχει την απόλυτη πλειοψηφία η Δημοτική Αρχή- για ζητήματα όπως η καθαριότητα, επισημαίνει με καταγγελτικό τρόπο η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα», η οποία αναφέρει ότι η παράταξη του Μ. Ελισάφ «γιόρτασε τον ένα χρόνο από την εκλογή της με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.