Ειδική εφαρμογή θα ανιχνεύει πιθανή λογοκλοπή στο Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON 1

• Τέλος στην παράνομη οικειοποίηση μιας εργασίας ή ενός άρθρου βάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την προμήθεια του λογισμικού λογοκλοπής «Turnitin Originality Check» και τη διάθεσή του σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα από τις αρχές του φετινού Ιουνίου και για διάστημα δύο ετών.
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού ιδρύματος το Turnitin είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής που δέχεται ως είσοδο κείμενα εργασιών και άρθρων και τα αντιπαραβάλλει με κείμενα από το διαδίκτυο, με δημοσιευμένες εργασίες, με εργασίες που έχουν κατατεθεί στο Turnitin από άλλους φοιτητές και με εργασίες που υπάρχουν στα ιδρυματικά αποθετήρια.
Μάλιστα μπορεί να ανιχνεύσει πιθανή λογοκλοπή, ακόμα και σε μεταφρασμένο κείμενο, και δημιουργεί αναφορά ομοιότητας (similarity report).
Την συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκατ. φοιτητές σε 15.000 ιδρύματα από 140 διαφορετικές χώρες.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οδηγίες για τη διαδικασία λήψης του λογισμικού Turnitin και χρήσης του.
«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του να εξασφαλίζει στα μέλη του σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στοχεύοντας στη συνεχή αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.