Τη δημοπράτηση νέων έργων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

on .

PNEYMATIKO KENTRO

• Στη δημοπράτηση νέων έργων προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών στην τελευταία συνεδρίασή της.

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν είναι:
2 Η δεύτερη φάση της κατασκευής έργων υποδομής σε περιοχές επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία παρέμβαση 180.000 ευρώ που αφορά στην κατασκευή, βελτίωση και αναβάθμιση των οδών Γκούρας και Θουρίων από την Παπαναστασίου μέχρι και τη Νικοπόλεως στην Βρυσούλα Ιωαννίνων.
2 Το δεύτερο έργο έρχεται από τον συμμετοχικό προϋπολογισμό του 2018 και αποτελούσε πρόταση των κατοίκων που είχε κατατεθεί προ διετίας. Αφορά στην ανάπλαση και την διαμόρφωση χώρου που βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο των Αμπελοκήπων. Πρόκειται για έναν αναξιοποίητο χώρο στους 12 Αποστόλους, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μακρυγιάννη και Παπατούκα.
2 Το τρίτο έργο με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ αφορά σε παρεμβάσεις για την υγρομόνωση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Με το έργο αυτό θα γίνει σειρά εργασιών ώστε να επιλυθούν πολύ σοβαρά προβλήματα του κτιρίου και να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του.
Τέλος είναι έτοιμο και θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ένα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών. Πρόκειται για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών στη Βρυσούλα, τον Βοτανικό και την Κιάφα με προϋπολογισμό 619.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της οδού Μπέγκα στην Κιάφα, την ολοκλήρωση τμήματος της Ρόζας Ιμβριώτη και της Αγίας Παρασκευής στην Βρυσούλα, την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας στον Βοτανικό, την κατασκευή τμήματος της οδού Κατίνας Παξινού και της οδού Κανελλοπούλου στο Βοτανικό.