Αξιωματικός εν ενεργεία της ΕΛ.ΑΣ. διορίστηκε διοικητής στη Δομή Προσφύγων Κατσικά

on .

ASTYNOMIKO MEGARO

• Απίστευτο, αλλά απολύτως αληθές και... Ελληνικό! Ο άνθρωπος που διορίστηκε διοικητής της δομής φιλοξενίας αλλοδαπών Κατσικά, είναι εν ενεργεία αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων!
Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Μουσαφίρη, του Τμήματος Ασφάλειας, που επιλέχτηκε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη, προφανώς ύστερα από εισήγηση κάποιου φίλου του αστυνομικού, για να... ψάχνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το τι και πώς!
Το θέμα συζητείται όχι μόνο στο Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά και μεταξύ των πολιτών των Ιωαννίνων, με καθόλου κολακευτικά λόγια και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ο νέος... «Κατσικάρχης», ζήτησε -όπως μας είπαν- άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία του, για να εισπράττει το μισθό των 3.000 ευρώ μηνιαίως από τη «δομή»!
Ο κ. Μουσαφίρης, όμως, κατέχει και άλλη μία πρωτιά. Είναι η μοναδική περίπτωση αξιωματικού της Αστυνομίας, που δεν αναγνωρίζει την... υπογραφή του (ως γενικός γραμματέας της) σε ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία το 2011 σφυροκοπούσε τις κρίσεις των αξιωματικών, τις προαγωγές και το τρόπο που έγιναν!
Είναι δε μάρτυρας κατηγορίας -για να... τριτώσει η πρωτοτυπία- εναντίον του «Πρωινού Λόγου» και του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Γιαννάκη, για ένα σχόλιό του σχετικώς με την υπόθεση, όπως έγραφε και ο «Τύπος Ηπείρου»!
Το περίεργο είναι που δεν παρεμβαίνει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Δούβαλης, ούτε και ο πλέον αρμόδιος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ιωαννίνων κ. Βασίλειος Μουσελίμης. Πώς επιτρέπουν σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. να συγκρούεται με τον Τύπο και να φέρνει σε δύσκολη θέση όλους τους;
Βεβαίως, εύλογο είναι και το ερώτημα, αν του δόθηκε άδεια από την υπηρεσία του για να εμπλακεί σε μία τέτοιου είδους πολύχρονη δικαστική υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 14 Ιουλίου στο Τριμελές Πλημ/δικείο, με κατηγορούμενο τον κ. Γ. Γιαννάκη (ότι δήθεν... πλαστογράφησε την ανακοίνωση που προαναφέραμε), συνεργάτη επί χρόνια του «Πρωινού Λόγου».