Σημαντικές ζημιές στην Άρτα από τη χαλαζόπτωση

on .

XALAZI ZHMIES ARTA

• Επιτόπιους ελέγχους πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, σε καλλιέργειες ακτινιδίων, εσπεριδοειδών, ελιών και κτηνοτροφικών φυτών σε περιοχές στις οποίες αναφέρθηκαν ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι των Τ.Κ. Κεραματών, Ανθοτόπου, Αγ. Παρασκευής, Ακροποταμιάς, Παχυκαλάμου και Νεοχωρίου. Η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε έντονα κτυπήματα στη φυλλική επιφάνεια (αποφύλλωση και τεμαχισμό των φύλλων) και στα καρπίδια των δενδρωδών καλλιεργειών (έντονη καρπόπτωση, βαθιά έλκη στα καρπίδια που έμειναν στα δένδρα και στους βλαστούς) ενώ στις καλλιέργειες κτηνοτροφικών φυτών (καλαμπόκι, μηδική) σημειώθηκαν σοβαρότατες ζημιές. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες καθώς και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων
Στην πληγείσα από το χαλάζι περιοχή του Δήμου Αρταίων, βρέθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κωλέτσο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων, Αντ. Καραμπίνα.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν την περιοχή Μπούκα Γλυκορίζου, όπου και διαπίστωσαν την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής, οι οποίες αφορούν κυρίως ακτινίδια και εσπεριδοειδή.
Ο Δήμαρχος συνομίλησε με πληγέντες παραγωγούς, συστήνοντας τους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους εντός δεκαπέντε ημερών.
Παράλληλα, υποβλήθηκε σχετική αναγγελία από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου Αρταίων, κ. Θεόδωρο Ντέμσια.
•Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί – αγρότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο επικοινωνίας 26813 62155.