Από τον «Νεομάρτυρα Γεώργιο» οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο

on .

KORONOIOS TEST DEIGMA

• Από τις κλειστές μονάδες φροντίδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και ειδικότερα από το παράρτημα ΑμεΑ «Νεομάρτυς Γεώργιος» ξεκίνησαν χθες οι μοριακοί έλεγχοι για κορωνοϊό (covid 19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μαρία Τσολάκη, σήμερα η ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί με άλλα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα παραρτήματα Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Οι έλεγχοι αφορούν τόσο τους ωφελούμενους, όσο και τους εργαζόμενους στις δομές του Κέντρου.
«Το Κ.Κ.Π.Π.Η. στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού με συνέπεια και ευθύνη έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων που περιθάλπει. Κατόπιν αυτών και εφόσον περάσαμε αλώβητοι αυτή τη διαδικασία, θα συνεχιστούν κανονικά οι νέες εισαγωγές ωφελούμενών στα Παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κ.Κ.Π.Π.Η., βάσει των κοινωνικών αναγκών της περιοχής μας», τονίζει η κ. Τσολάκη, η οποία πρόσθεσε ότι η διενέργεια των εξετάσεων γίνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη χθεσινή «πρεμιέρα» των ελέγχων παραβρέθηκε και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας Αγνή Νάκου.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
Με τους ελέγχους πλέον για κορωνοϊό να λαμβάνουν μαζικές διαστάσεις και στην πρώτη γραμμή να έχουν μπει γηροκομεία, θεραπευτήρια κλπ. και χθες τα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν τρία, αλλά και δύο ακόμη θάνατοι.

Έτσι το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.906 και των θανάτων σε 175. Τα δύο θύματα νοσηλεύονταν στο Αττικόν και ήταν ηλικίας 78 και 83 ετών αντίστοιχα, είχαν χρόνια νοσήματα και απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας, που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, από τα 2.906 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα, το 55.2% αφορά άνδρες, ενώ 630 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1658 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα, 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Τέλος, σημειώνεται πως συνολικά έχουν ελεγχθεί 170.467 κλινικά δείγματα.