Πιο στενή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία

on .

ELISAF MNHMONIO

• Μνημόνιο για την εδραίωση και την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους σε ένα κοινό πεδίο δράσεων προς όφελος των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών, υπέγραψαν χθες ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.).

Στόχος της συνεργασίας, είναι, όπως αναφέρθηκε σχετικά, η βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες και η ανάπτυξη στρατηγικών και προγραμμάτων για την αρμονική ένταξη των προσφύγων που βρίσκονται στα Γιάννενα.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, αφού ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για την υποστήριξη, δήλωσε ότι καινοτόμες συνεργασίες όπως αυτή είναι πολύ σημαντικές, ειδικά την παρούσα περίοδο κατά την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλές και πολύπλοκες προκλήσεις, που συνοδεύουν τους πρόσφυγες στην αναζήτηση προστασίας και βιώσιμων λύσεων. «Ο Δήμος Ιωαννιτών είχε διαχρονικά μια ιδιαίτερα εποικοδομητική σχέση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί και επισφραγίζεται με την υπογραφή του Μνημονίου, μέσω του οποίου θα αναζητήσουμε νέους τρόπους στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν το προσφυγικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc, τόνισε: «Ο Δήμος Ιωαννιτών αποτελεί πρότυπο για πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, στον τομέα της υποδοχής προσφύγων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ελισάφ υπέγραψε την εκστρατεία Cities #WithRefugees της Ύπατης Αρμοστείας, ενώνοντας δυνάμεις με άλλους Δημάρχους και τοπικές αρχές από όλο τον κόσμο, που συνεισφέρουν στην προώθηση της ένταξης και της υποστήριξης των προσφύγων.