Έκπτωση στα τουριστικά καταλύματα ζητούν οι τρίτεκνες οικογένειες!

on .

KSENODOXEIO ENOIKIAZOMENA

• Την παροχή έκπτωσης στις τρίτεκνες οικογένειες ζητά από τους Ξενοδόχους του Νομού Ιωαννίνων ο Σύλλογός τους, ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 και σε τοπικό επίπεδο αριθμεί 742 οικογένειες. Ανήκει στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας

(ΟΠΟΤΤΕ), η οποία εκπροσωπεί 56 συλλόγους - μέλη από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας και αριθμεί 220.000 μέλη.
«Η πανδημία του Covid-19 δημιούργησε νέα δεδομένα ειδικά στον τουρισμό, που θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Ας κάνουμε λοιπόν την κρίση-ευκαιρία», τονίζεται μεταξύ άλλων, σε επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ιωαννίνων (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Π. Στρατσιάνης και ο Γ. Γραμματέας Αναστ. Τζοβάρας) προς την Ένωση Ξενοδόχων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Θέλοντας να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό, σας προτείνουμε να εξετάσετε την παροχή έκπτωσης στα Μέλη των Τρίτεκνων Οικογενειών μας στα καταλύματα που εκπροσωπείτε, ώστε να μπορέσουν οι Πολυμελείς Οικογένειες από όλη την Ελλάδα (με την επίδειξη της Τριτεκνικής Ταυτότητας Μέλους της ΟΠΟΤΤΕ) και φέτος να διοργανώσουν εκδρομές και να στηρίξουν την Τουριστική Βιομηχανία της χώρας μας».
Οι τρίτεκνοι σημειώνουν ακόμη ότι «η αποδοχή του αιτήματός μας αποτελεί σημαντικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής σε μια περίοδο που η όξυνση του προβλήματος αυτού στην χώρα μας αρχίζει να έχει ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές ,κοινωνικές και κυρίως γεωπολιτικές επιπτώσεις...».

***
Οι πολυμελείς οικογένειες με τρία τέκνα έχουν εδώ και μια δεκαετία αναγνωριστεί επισήμως και νομοθετικά από το Ελληνικό Κράτος ως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα χρήζουσα προστασίας, κάτι που άλλωστε ανταποκρίνεται και στα δημογραφικά δεδομένα της χώρας μας.