Μία άλλη λύση για τον οδοφωτισμό από την παράταξη Λάζαρου Νάτση

on .

NATSHS LAZAROS

• Mία διαφορετική χρηματοδοτική επιλογή για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του οδοφωτισμού στον Δήμο Ιωαννιτών κατέθεσε χθες η παράταξη του Λάζαρου Νάτση «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», ζητώντας να δοθεί έμφαση στο δημόσιο συμφέρον.
Πρότεινε λοιπόν τη λήψη δανείου μέσω του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών, με επιτόκιο 3,8% σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) το οποίο λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη επιλογή για τους δήμους που επιθυμούν να επιλέξουν τη λύση αυτή, όπως ειπώθηκε. Προβλέπει δε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, υποδείγματα μελετών, τευχών δημοπράτησης και παρακολούθησης του έργου σε όλα τα στάδια, λειτουργώντας και ως τεχνικός σύμβουλος του ΤΠΔ για την απελευθέρωση των χρηματοδοτήσεων.
Όπως επισήμανε με έμφαση ο κ. Νάτσης, «εάν όντως επιθυμεί η Δημοτική Αρχή να καταστήσει κόμβο, τον 10ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, πρέπει να μάθει, αν μη τι άλλο, να δουλεύει με όρους νέας εποχής, να συνθέτει και να σταματήσει να αναζητάει ελαφρυντικά σε ‘ανίερες συμμαχίες’».