Τους κανονισμούς για τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα υπενθυμίζει ο Δ. Αρταίων

on .

kladia

• Ο Δήμος Αρταίων, με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους πολίτες την διαδικασία και τους κανονισμούς που ισχύουν, αναφορικά με τα κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα.
Συγκεκριμένα:
-Τα απόβλητα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.λ.π.) συσκευάζονται σε ανθεκτικούς, πλαστικούς σάκους, όπως τα οικιακά απορρίμματα και τοποθετούνται μέσα στους κοινούς πράσινους κάδους.
- Τα κλαδέματα και τα ογκώδη υπολείμματα καθαρισμού κήπων (υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κ.λ.π.), με όγκο μέχρι 2 κυβικά, συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα, τοποθετούνται δίπλα στον κάδο όπου και τα παραλαμβάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
- Οι πολίτες που θέλουν να κάνουν χρήση της Υπηρεσίας Καθαριότητας προκειμένου να συλλέξει τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα, πρέπει να επικοινωνούν με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 26810 72910 για να οριστεί η ημέρα και η ώρα αποκομιδής τους.
- Δεν επιτρέπεται η αυθαίρετη εγκατάλειψή τους σε πεζοδρομία, δρόμους και πάρκα, κλπ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, επιβάλλονται τα αναλαγούντα πρόστιμα, τα οποία μπορούν και να διπλασιαστούν σε περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με τον όγκο και την έκταση της κατάληψης.