Φθηνότερα τα εισιτήρια για φοιτητές - κατοίκους χωριών

on .

ASTIKO LEOFOREIO

• Την επιδότηση από το Δήμο Ιωαννιτών του εισιτηρίου των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες, αλλά και κατοίκων δημοτικών κοινοτήτων ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση (δια περιφοράς) το Δημοτικό Συμβούλιο.

Και για τις δύο πράξεις, θα υπογραφούν αντίστοιχες συμβάσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα για το φοιτητικό εισιτήριο, ο Δήμος Ιωαννιτών θα διαθέσει 80.000 ευρώ, μέσω των οποίων θα επιδοτήσει την κάρτα απεριόριστων διαδρομών κατά 10 ευρώ τη μία, με το συνολικό κόστος για τους χρήστες της να μειώνεται στα 25 ευρώ. Η επιδότηση θα ισχύσει από τον προσεχή Ιούνιο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Οι δικαιούχοι φοιτητές θα προκύπτουν από τους πίνακες που θα αποστέλλονται στο Δήμο Ιωαννιτών και στο Αστικό ΚΤΕΛ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Οι εκπτώσεις για δημότες
Η επιδότηση του εισιτηρίου για τους κατοίκους δημοτικών διαμερισμάτων θα έχει εξάμηνη ισχύ και είναι τριών «ταχυτήτων» και συγκεκριμένα:
1. Για τα δημοτικά διαμερίσματα, Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα, τα εισιτήρια μειώνονται κατά 0,50 το κανονικό (ήτοι από 1,70 σε 1,20 ευρώ) και κατά 0,20 το μειωμένο (ήτοι από 0,80 σε 0,60).
2. Για τα δημοτικά διαμερίσματα Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος, τα εισιτήρια μειώνονται κατά 0,50 ευρώ το κανονικό (ήτοι από 2,20 σε 1,70 ευρώ) και κατά 0,30 το μειωμένο (ήτοι από 1,10 σε 0,80).
3. Για το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, λόγω του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών και μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης, ήτοι 6.00- 9.00 π.μ. και 13.30- 15.30 τα εισιτήρια μειώνονται κατά 0,50 το κανονικό (ήτοι από 1,70 σε 1,20 ευρώ) και κατά 0,20 το μειωμένο (ήτοι από 0,80 σε 0,60).
Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή εισιτηρίου που θα καταβάλλουν οι μετακινούμενοι επιβάτες των ανωτέρω δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Ιωαννιτών. Η δαπάνη που προκύπτει για τον Δήμο Ιωαννιτών, όπως υπολογίστηκε από τα στοιχεία της εταιρείας που ετέθησαν στη διάθεση του Δήμου, ανέρχεται στο ποσό των 55.000 ευρώ, για χρονικό διάστημα έξι μηνών.