Η Αλβανία συγχαίρει τη Frontex επειδή αποτρέπει είσοδο προσφύγων!

on .

FRONTEX

• Με το προσωπικό, αξιωματικούς και αστυνομικούς της Frontex, που είναι εγκατεστημένοι στην Αλβανία και περιπολούν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα συναντήθηκε στην Κακαβιά ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Σάντερ Λεσάι και ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας Άρντι Βέλιου.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εγκατάσταση των 415 περίπου αστυνομικών στην Αλβανία, έχοντας αποστολή την αντιμετώπιση της διακίνησης προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. και της διασυνοριακής εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις της Frontex διεξάγονται σε συνεργασία με τις Ελληνικές και Αλβανικές αστυνομικές αρχές, ενώ τουλάχιστον στην Ελλάδα υπάρχουν και μεικτά κλιμάκια ελέγχου.
Τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αλβανών, έχουν εντοπιστεί περί τις 2.500 άτομα να έχουν εισέλθει στην Αλβανία, οι οποίοι και φιλοξενούνται σε Κέντρο στα Τίρανα.
Πάντως τις τελευταίες ημέρες με την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη βελτίωση του καιρού, στις παραμεθόριες περιοχές άρχισαν να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους ομάδες προσφύγων ή μεταναστών που κινούνται προς Αλβανία.
Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στείλει εκατοντάδες αστυνομικούς για να αποτρέπουν την είσοδο αλλοδαπών σε Αλβανία, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση Ράμα έχει συμφωνήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να φιλοξενήσει 30.000 άτομα κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.