Και η… πορεία του κορωνοϊού συνηγορεί στην άρση μέτρων!

on .

KORONOIOS TEST DEIGMATA

• Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας από υγειονομική άποψη, αφού το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Κατά τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, που έγινε από τον λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχο Δημ. Χατζηγεωργίου, ανακοινώθηκαν μόλις δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος (από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους 171 συνάνθρωποί μας).
Επίσης 19 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Έξι (35%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Την ίδια ώρα, 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Από το σύνολο των κρουσμάτων (2.878) το 55,2% είναι άνδρες, ενώ 626 από αυτά σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.
Όσον αφορά τους θανόντες, οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνολικά έχουν ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης από σήμερα σημείωσε ότι «η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες. Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα».

Ο Ν. Χαρδαλιάς
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ομαλά εξελίσσεται και αυτή η φάση του ανοίγματος!
Όπως είπε, τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά και οι συστάσεις σε γενικές γραμμές τηρούνται, τονίζοντας όμως πως «θα ζούμε με τον κορωνοϊό για αρκετό καιρό, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο, και μέρα με τη μέρα προσαρμοζόμαστε στη νέα καθημερινότητά μας».
Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εξωτερικού ενημέρωσε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 15 ακόμα αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν περισσότερα από 1.310 άτομα και όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά.