«Μήλον της έριδος» και η Επιτροπή Ανασυγκρότησης Τοπ. Τουρισμού

on .

DHMARXEIO IOANNINON 4

• Στην εκκίνηση βρίσκεται η προσπάθεια του Δήμου να προβάλλει τα Γιάννενα και για το σκοπό αυτό συγκρότησε ειδική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Στην πρώτη της συνεδρίαση συζητήθηκαν οι δράσεις προβολής της πόλης στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης λόγω του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει πάρει ο Δήμος με στόχο τα Γιάννενα να περιλαμβάνονται σε όλες τις εθνικές καμπάνιες που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ. Όπως έγινε γνωστό ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν απευθυνθεί στην Διοίκηση της Aegean ζητώντας, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, να εξετάσει την δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ και την Κύπρο.
Ο Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Ιωαννίνων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι οι υποδομές υγείας που διαθέτει και το γεγονός ότι έμεινε σχεδόν «ανέγγιχτη» από την πανδημία. «Μπροστά σε μια νέα καθημερινότητα που ακόμη δεν ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά θα έχει η πόλη πρέπει να είναι τουριστικά παρούσα, να επενδύσει πέρα από τα πλεονεκτήματά της και στις δυνατότητες που δημιουργούν οι υποδομές υγείας και οι υγειονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που αποτελούν μία επιπλέον εγγύηση για τους επισκέπτες», τόνισε.
Ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου για θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας παρουσίασε το πλάνο προβολής των Ιωαννίνων για το επόμενο τρίμηνο το οποίο θα είναι στοχευμένο στον εσωτερικό τουρισμό και σε ξένες αγορές στις οποίες ήδη υπάρχουν βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια.
Στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης, ο αντιδήμαρχος Έξυπνης Πόλης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Λυκογιώργος, ο πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, το μέλος του ΔΣ της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Σταύρος Βλάχος κ.α..
Η παράταξη Μπέγκα
Νέα επίθεση, αυτή τη φορά για το θέμα του τουρισμού, εξαπέλυσε χθες η παράταξη «Ενότητα πολιτών» του Θωμά Μπέγκα, η οποία δείχνει ότι έχει επιλέξει την ολομέτωπη σύγκρουση με τη Δημοτική Αρχή.
Η «Ενότητα πολιτών» σχολιάζοντας την ανακοίνωση για τη σύσταση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού, κάνει λόγο για «αλλεργία» της Δημοτικής Αρχής στη συνεργασία με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως με την ίδια που, όπως τονίζει, «διοίκησε το Δήμο την προηγούμενη περίοδο και άσκησε μια σχεδιασμένη, συγκροτημένη και αποτελεσματική πολιτική σε σχέση με τον τουρισμό». Παράλληλα, τονίζει πως «η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το έργο που παρήχθη σε σχέση με τον Τουρισμό κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην επιτροπή αυτή και παρευρέθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού της δικής μας Δημοτικής Αρχής».
Καταλήγοντας, η παράταξη Μπέγκα καλεί τη Δημοτική Αρχή «να αντιληφθεί το ρόλο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τις καλέσει σε έναν ειλικρινή διάλογο για να καταθέσουν τις απόψεις τους στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης».