Σε ρόλο… αντιπολιτευτικού σχολιαστή «μετατράπηκε» το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

on .

epimel

• Σε πολιτικό σχολιαστή έχει μετατρέψει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρίου, ασκώντας αντιπολίτευση σε κάθε ευκαιρία στην Κυβέρνηση.

Χθες εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας το επόμενο κρίσιμο τετράμηνο, τα οποία χαρακτηρίζει «ασπιρίνες». Δεν αρκείται όμως σε αυτό, αλλά προβαίνει και σε… διάγνωση ότι η κυβέρνηση με αυτά «δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το πώς θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο».
Ως «μέτρο σύγκρισης» επικαλείται προτάσεις του με χρονικό όριο λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2020, τις οποίες η Κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη. Οι προτάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου ασφαλώς και κινούνται στο επίπεδο του επιθυμητού, δεν εξηγούν βέβαια από πού θα προέλθουν οι πρόσθετοι πόροι που απαιτούνται. Μάλιστα καταλογίζει στους υπουργούς άγνοια και αναγάγει τα Επιμελητήρια ως τα μόνα που έχουν προτάσεις και λύσεις (χωρίς βεβαίως χρήματα, κατά το παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών κομμάτων). «Είναι μια σειρά ζητημάτων που χρειάζεται να τα ξαναδούν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι συνεργάτες τους, που πλέον δεν ήμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν να χειρίζονται τόσο δύσκολες καταστάσεις, ας ακούσουν τους φορείς, τα επιμελητήρια αυτοί είναι η επιχειρηματικότητα και επιτέλους ας σεβαστούν τον ρόλο μας, εκτός και αν θεωρούν ότι κακώς υπάρχουμε», τονίζει ο κ. Δημητρίου.
Αναγκαία διευκρίνιση: Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον Πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου, χωρίς να γίνεται αναφορά σε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κάτι σημαίνει και αυτό…