«Εργαζόμαστε για την πόλη, χωρίς να είμαστε… φερέφωνα κομμάτων»

on .

giannena twra

• Tη θέση της διασαφηνίζει η δημοτική παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα», η οποία έχει συμπράξει για τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απλή αναλογική «έδωσε την ευκαιρία στους απλούς δημότες να ακουστεί η φωνή τους και να μετέχουν στη διοίκηση χωρίς να λειτουργούν ως φερέφωνα κομμάτων και να ετεροκατευθύνονται από κομματικούς ταγούς».
Η παράταξη χαρακτηρίζει δυστύχημα για το Δήμο Ιωαννιτών το γεγονός ότι «δημοτικοί σύμβουλοι, που ανήκουν σε υποτιθέμενες προοδευτικές παρατάξεις, υποτάσσονται στη βούληση και στη γραμμή που επιβάλλουν οι επικεφαλής τους, πράγμα που καταστρατηγεί τις αρχές της δημοκρατίας» και αναρωτιέται: «Πόσο δημοκρατικό είναι να ακολουθούν τις επιταγές του «ηγέτη» χωρίς το περιθώριο αμφισβήτησης της «αυθεντίας» εκείνου που οδήγησε την παράταξη στις εκλογές;».
Όσον αφορά την «Γιάννενα Τώρα», υπενθυμίζει πως μετέχει στη σημερινή Δημοτική Αρχή καθώς συμφωνήθηκαν οι τρεις άξονες συνεργασίας σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου: τη λίμνη, την καθαριότητα και τα δημοτικά τέλη. Η αρχή για τη μείωση των δημοτικών τελών και τη συνακόλουθη ελάφρυνση των δημοτών έγινε ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη και τα στελέχη της συνεχίζουν να εργάζονται δυναμικά για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών και των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ. Επίσης, ομάδες εργασίας της παράταξης επεξεργάζονται θέματα και προτάσεις για τη λίμνη και την καθαριότητα, τα οποία επίσης ευελπιστούν ότι θα ευοδωθούν.