Παιδικός σταθμός με τρία νήπια και τρία άτομα προσωπικό!

on .

PAIDIKOS STATHMOS

• Η λειτουργία ή μη δύο παιδικών σταθμών σε Μάρμαρα και Δροσοχώρι αποτελεί το νέο πεδίο «αντιπαράθεσης» μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».
Η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ αποφάσισε συγκεκριμένα τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας και την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Δροσοχωρίου, με την παράταξη του πρώην Δημάρχου να καταψηφίζει τις αποφάσεις, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας και να ολοκληρωθεί η κατάθεση των αιτήσεων.
Στην απάντησή της η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ, αναφέρει ότι ο μεν σταθμός Μαρμάρων βρίσκεται σε αναστολή από το 2015, επί θητείας Θ. Μπέγκα, για το δε Σταθμό Δροσοχωρίου αναφέρεται ότι αφενός δεν διαθέτει απαραίτητη τουαλέτα για τα νήπια και αφετέρου την τρέχουσα περίοδο 2019-2020 έγιναν πέντε εγγραφές νηπίων, εκ των οποίων έγινε μια διαγραφή και κατά τη διάρκεια του χρόνου προσέρχονταν στον Παιδικό ένα έως τρία νήπια. Ο Σταθμός δε απασχολούσε τρία άτομα (παιδαγωγό, μαγείρισσα, βοηθητικό προσωπικό) που πλέον- κατά τον ΟΚΠΑΠΑ- θα απασχοληθούν σε άλλο σταθμό.