Πέταξε την ηρωίνη από το παράθυρο Ι.Χ.

on .

 XEIROPEDES SYLLYPSH

• Στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Άρτας (στο ύψος του Κομποτίου συνελήφθη ένας Έλληνας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη, διότι αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο, έριξε από το παράθυρο του οχήματος ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους 15,8 γραμμαρίων.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη εξοχικού στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας
• Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Από το σπίτι είχαν αφαιρεθεί διάφορα τρόφιμα.

Εντοπίστηκαν στην Ιόνια φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους
• Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για τους ταχογράφους κατά μήκος της Ιόνιας Οδού από τους αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου, εντοπίστηκαν σε εννέα φορτηγά μηχανισμοί επέμβασης, οι οποίοι έδιναν τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλοιώνει κατά βούληση την ορθή καταγραφή του ταχογράφου αναφορικά με τη δραστηριότητά του, όπως είναι οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
Επίσης, σε ακόμα ένα φορτηγό διαπιστώθηκε ότι οδηγός προέβαινε σε χρήση δύο καρτών ταχογράφου άλλων οδηγών, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται στη δική του κάρτα ο πραγματικός χρόνος οδήγησης.
Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα που οδηγούσαν μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, από κατάλληλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν.

Επιχείρησαν να κλέψουν εμπορική επιχείρηση
• Στον Κατσικά Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ανήλικοι αλλοδαποί, γιατί επιχείρησαν να αφαιρέσουν εμπορεύματα από τον εξωτερικό χώρο εμπορικής επιχείρησης, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο τους συνέλαβαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δυο ανήλικες έκλεψαν κοσμήματα  από κατάστημα στην Πρέβεζα
• Στην Πρέβεζα συνελήφθησαν δυο ανήλικα κορίτσια γιατί εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα προϊόντα, συνολικής αξίας 200 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Συνελήφθη γιατί βιάστηκε ν’ ανοίξει το καφενείο!
• Σε χωριό της Άρτας συνελήφθη ένας άνδρας, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.