Oικονομική επιχορήγηση Δήμου Αρταίων προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων

on .

DHMARXEIO ARTAS

• Συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου, πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας.
Στις συναντήσεις ο Δήμαρχος, έκανε ξεκάθαρο ότι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων πρέπει να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, χωρίς να χρειάζεται να μπλέξουν με γραφειοκρατικές διαδικασίες.
«Θέλουμε τους Προέδρους συμμάχους και συνεργάτες στην προσπάθεια που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί οι Πρόεδροι να μην έχουν χρήματα για μικρές παρεμβάσεις καθημερινότητας ή να περιμένουν το συνεργείο του Δήμου όταν προκύπτει κάτι έκτακτο. Για αυτό, στα πλαίσια πάντα του Νόμου, προχωράμε στην έκτακτη επιχορήγησή σας. Είναι μια οικονομική ανάσα που θα βοηθήσει και εσάς στο να είστε πιο αποτελεσματικοί, να επιτυγχάνεται έγκαιρη παρέμβαση, άμεση δράση και οικονομία των συνεργείων του Δήμου που πραγματικά έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων.
Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική επιχορήγηση είναι της τάξης των 68.000 ευρώ το οποίο ποσό κατανέμεται και στους 31 Τοπικούς Προέδρους, ανάλογα με τον πληθυσμό των Κοινοτήτων τους και προορίζεται για εργασίες καθημερινότητας, αλλά και έκτακτου χαρακτήρα, όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και πεζοδρομίων, κοιμητηρίων, αποψίλωση χόρτων, αποκατάσταση ζημιών, ελαιοχρωματισμούς κ.α.

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Ειδικό Τέλος Α.Π.Ε. Δήμου Ζίτσας

• Απάντηση σχετικά με την καθυστέρηση των διαδικασιών για τον επιμερισμό και την απόδοση Ειδικού Τέλους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές όπου λειτουργούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και συγκεκριμένα μικρά υδροηλεκτρικά έργα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργου Αμυρά.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι «έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές Επιμερισμού και Εξέτασης Ενστάσεων και θα προχωρήσουν στην εξέταση των ενστάσεων για τα έτη από το 2010 έως και το 2014, οι οποίες αφορούν στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι σταθμοί ΑΠΕ και στον επιμερισμό του Ειδικού Τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί σταθμοί για τα έτη από το 2015 έως και το 2019». Παράλληλα τονίζει πως «…με Απόφαση του ΥΠΕΝ, η οποία θα εκδίδεται μέσα στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους, θα συγκροτούνται οι ανωτέρω Επιτροπές για τον προσδιορισμό και τον ετήσιο επιμερισμό του ειδικού τέλους προς τους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές. Στόχος του Υπουργείου είναι η απόδοση του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια, να πραγματοποιείται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».
Εξόφληση οφειλών στο Δημοτ.  Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Tο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας ενημερώνει όσους οφείλουν λιμενικά τέλη για τα σκάφη τους στο Αλιευτικό καταφύγιο και το αλιευτικό καταφύγιο Βαθύ να εξοφλήσουν τις οφειλές τους το αργότερο εντός ενός μηνός, από 13/05/2020, διότι θα γίνει επανακαθορισμός των θέσεων.
Για κάθε πληροφορία στο τηλ.: 2682022478, στο φαξ: 2682022365 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Ανοίγει και πάλι από σήμερα  το Δημοτικό Ωδείο Άρτας

• Ξεκινά εκ νέου από σήμερα, Δευτέρα η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Άρτας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου επανεκκινούν όλα τα τμήματα των σχολών για μαθητές άνω των 11 ετών.
Παράλληλα υπάρχει ρητή διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που έχουν προτείνει οι ειδικοί και ακολουθεί από την πρώτη στιγμή ο Δήμος.
Ως εκ τούτου, οι χώροι και τα προγράμματα των μαθημάτων έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός μαθητών και διδασκάλων. Ενώ παράλληλα, θα εξακολουθεί να υπάρχει παράδοση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου για όσους το επιθυμούν.
Σημειώνεται, πως το σχολικό έτος για τα μουσικά εργαστήρια της χώρας παρατάθηκε έως 31/7/2020, προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση της ύλης των μαθημάτων.