Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για θέματα του περιφ. συμβουλίου

on .

perif symboulio

• Στα θέματα του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».
- Για την ενοικίαση των κτημάτων του Ωρωπού ΠΕ Πρέβεζας αναφέρει ότι «δεν πρέπει να δοθούν για εκμετάλλευση για αιολικά πάρκα. Είναι εύφορα χωράφια. Να δοθούν στον ΤΟΕΒ, με την δέσμευση να καλλιεργούνται από τους κατοίκους της περιοχής. Εναλλακτικά μπορεί να τα διεκδικήσει η Περιφέρεια και να τα δώσει στους αγρότες της περιοχής για καλλιέργεια όπως δινόταν μέχρι σήμερα».
-Για την τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «στην εισήγηση της Περιφέρειας δίνονται απολογιστικά στοιχεία για το πως εκτελέστηκε ο προϋπολογισμός το 2019. Από αυτά τα στοιχεία αποδεικνύετε ότι ο προϋπολογισμός που είχε συνταχθεί ήταν πλασματικός...».
- Για την πρόσληψη κτηνιάτρου για ένα χρόνο σημειώνει ότι «δεν είναι αρνητική εξέλιξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στην πραγματική παρακολούθηση των επομένων «εισαγόμενων» ασθενειών, είτε από τη γείτονα χώρα είτε από την εισαγωγή μη ελεγμένων ζώων. Αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία και στελέχωση Τμημάτων Λοιμωδών και Παρασιτικών Ασθενειών στις κτηνιατρικές διευθύνσεις, των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, με στόχο να γίνονται συνεχείς έλεγχοι όταν υπάρχει κάποια ειδοποίηση, και να ενημερώνει τους αγρότες για την προστασία των ζώων τους».
- Για το τρένο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πρόταση της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που περίμενε να φύγει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία για να την καταθέσει στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει ούτε καν ψήγματα πρωτοτυπίας. Αυτό όμως το οποίο θεωρεί δεδομένο η Περιφερειακή Αρχή και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ το αφήνει να το αποφασίσει ο ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος, είναι ότι οποιοδήποτε έργο τυχόν γίνει, θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Δηλαδή θα το πληρώσει ο λαός για χρυσό όπως πληρώνει τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου...».