«Αποκλεισμένη» μέχρι 25 Μαΐου θα παραμείνει η Λευκάδα

on .

leykada

• Οι μετακινήσεις προς τη Λευκάδα δεν περιλαμβάνονται σε αυτές που «απελευθερώνονται» από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως διευκρίνισε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτή θα επιτραπεί, όπως και για τα υπόλοιπα νησιά από τις 25 Μαϊου.
Κατά τα άλλα ο κ. Χαρδαλιάς, κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας, ενώ ενημέρωσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές. Επίσης, από Δευτέρα, ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα πάντα με όρους προστασίας.
Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε εκ νέου πως η επιτρεπτή απόσταση είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αντισηπτικού.
Ακόμη, σημείωσε πως θα ανοίξουν από αύριο, Σάββατο, 515 οργανωμένες παραλίες, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα τόσο στους πολίτες όσο και στους υπεύθυνους για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους.
Προανήγγειλε παράλληλα πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις 20.000 ευρώ ενώ σημείωσε ότι προβλέπεται ακόμα και το κλείσιμο των επιχειρήσεων για 30 ημέρες εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις.