Διπλές λειτουργίες κάθε Κυριακή

on .

MHTROPOLH IOANNINON 1

• Επισημάνσεις και προτροπές προς πιστούς και κλήρο ενόψει της επαναλειτουργίας των Ιερών Ναών από την ερχόμενη Κυριακή απευθύνει με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Παράλληλα -εφαρμόζοντας την οδηγία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου- ενημερώνει ότι στην πόλη και τις κωμοπόλεις όπου υπηρετούν περισσότεροι του ενός ιερέα θα τελούνται κάθε Κυριακή και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο δύο Θείες Λειτουργίες, η πρώτη για τους ηλικιωμένους και τους πλέον ευαίσθητους από 7.00 π.μ. έως 9.15 π.μ. και η δεύτερη από 10 π.μ. έως 11.00 π.μ.. Ενδιαμέσως θα εκκενώνονται οι ναοί και θα εξαερίζονται άμεσα. Μία Θεία λειτουργία θα τελείται κάθε Σάββατο, όταν και θα τελούνται τα μνημόσυνα, από 7.30 π.μ. έως 9.30 π.μ.. Επισημαίνει μάλιστα πως η Ιερά παράδοση της Εκκλησίας γνωρίζει ως ορθή την τέλεση μνημοσύνων τα Σάββατα και κατ΄ άκρα οικονομία αυτά τελούνται τις Κυριακές.
Θεία Λειτουργία θα τελείται καθημερινά στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, τηρουμένων των μέτρων υγιεινής και προφυλάξεων.
Θεία Λειτουργία θα τελείται και τον Ιερό ναό του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα μέχρι τέλους Ιουνίου (Σαρανταλείτουργο), από ώρα 7 π.μ. έως 9.30 π.μ..
Στα υπόλοιπα χωριά το πρόγραμμα των ακολουθιών θα ισχύει όπως και προ της κρίσεως, με απόλυτη εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.
Όσον αφορά τις Κηδείες, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη για συμμετοχή των μελών του οικογενειακού κύκλου των θανόντων.

Web Baner Antigoni