Ο Δήμος Β. Τζουμέρκων πρέπει να ενταχθεί στις προβληματικές περιοχές

on .

PRAMANTA APOPSH

• Το Υπουργείο Εσωτερικών θα μελετήσει τη δυνατότητα ένταξης του Δήμου Βορείου Τζουμέρκων στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθυσμός και να δοθούν κίνητρα για τη μόνιμη εγκατάσταση και άλλων πληθυσμιακών ομάδων.
Αυτό απάντησε το ΥΠΕΣ σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ζητούσε την ένταξη ώστε να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της περιοχής και να προσελκύσει νέο αίμα, σε ανθρώπους και δραστηριότητες.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής έκανε λόγο για μια ορεινή περιοχή, με έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις και ανεπαρκείς υποδομές πρόσβασης που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση και διατήρηση ανταγωνιστικών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με υψηλό επίπεδο ανεργίας, ιδιαίτερα σε γυναίκες και νέους, ο βουλευτής δήλωνε ότι «χρειάζεται να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού (τοπική αυτοδιοίκηση, υγεία, εκπαίδευση) για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής γιατί η διατήρηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την Ήπειρο και οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα».