Ενέργειες για τουριστική προβολή ενόψει της θερινής περιόδου

on .

DHMARXEIO PREBEZAS

• Την συμμετοχή και ανάδειξη της Πρέβεζας σε όλες τις εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή στις αγορές προέλευσης επισκεπτών, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.
Όπως τονίζει με έμφαση, ο Δήμος Πρέβεζας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας αφού συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση με τη φυσική ομορφιά του τοπίου και τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία με τις αναβαθμισμένες υποδομές φιλοξενίας και υγειονομικής κάλυψης.
Ο Δήμαρχος δηλώνει στη διάθεση του υπουργείου, ώστε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να συντονίσουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς τις ενέργειές μας στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση στοχευμένων κινήσεων για την παράταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση ειδικού τουρισμού στην Πρέβεζα και σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, ώστε να διασωθεί ικανό μέρος της τουριστικής κίνησης».
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Πρέβεζας ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει τον διάλογο σε τοπικό επίπεδο για την προστασία του τουριστικού προϊόντος και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό στη φετινή δύσκολη συγκυρία.
Για το σκοπό αυτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Γεωργάκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σημαντικές συσκέψεις