Εννέα σύγχρονες παιδικές χαρές σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου

on .

pogoni

• Εννέα νέες και σύγχρονες παιδικές χαρές θα είναι σύντομα στη διάθεση των παιδιών του Δήμου Πωγωνίου αφού βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισής τους μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με προϋπολογισμό 272.808,68 ευρώ.
Σημείο αναφοράς των νέων παιδικών χαρών θα είναι η ασφάλεια, με τις παρεμβάσεις να αφορούν την τοποθέτηση νέων οργάνων, νέου δαπέδου και φωτισμού καθώς και την περίφραξή τους. Οι εννέα νέες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές είναι στις Τοπικές Κοινότητες Δολιανών, Κεφαλοβρύσου, Βασιλικού, Δελβινακίου, Βήσσανης, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Πωγωνιανής και Καλπακίου ενώ σχεδιάζονται παρεμβάσεις και στις παιδικές χαρές άλλων χωριών.
«Σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε στα παιδιά μας 9 σύγχρονες παιδικές χαρές ώστε να απολαμβάνουν με ασφάλεια το παιχνίδι τους. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Δήμο μας, απαραίτητο για την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των δημοτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης. Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών εξέφρασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στυλιανός Κουκουλάρης, ο οποίος επεσήμανε τη σημαντικότητα των παιδικών χαρών για την εξέλιξη των παιδιών. «Πρόκειται για χώρους συνάθροισης των μικρών μας φίλων που τους προσφέρουν ώρες ξεγνοιασιάς και συγχρόνως συμβάλουν στην κοινωνικοποίησή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να προσφέρουμε στους μικρούς μας δημότες ασφαλείς και σύγχρονες παιδικές χαρές» σημείωσε.