Προχωρούν οι διαδικασίες για το Ειδικό Τέλος Α.Π.Ε. Δήμου Ζίτσας

on .

DHMARXEIO ZITSAS 11 3 16

• Απάντηση σχετικά με την καθυστέρηση των διαδικασιών για τον επιμερισμό και την απόδοση Ειδικού Τέλους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές όπου λειτουργούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και συγκεκριμένα μικρά υδροηλεκτρικά έργα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργου Αμυρά
Το υπουργείο επισημαίνει ότι «έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές Επιμερισμού και Εξέτασης Ενστάσεων και θα προχωρήσουν στην εξέταση των ενστάσεων για τα έτη από το 2010 έως και το 2014, οι οποίες αφορούν στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι σταθμοί ΑΠΕ και στον επιμερισμό του Ειδικού Τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί σταθμοί για τα έτη από το 2015 έως και το 2019». Παράλληλ,α τονίζει πως «…με Απόφαση του ΥΠΕΝ, η οποία θα εκδίδεται μέσα στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους, θα συγκροτούνται οι ανωτέρω Επιτροπές για τον προσδιορισμό και τον ετήσιο επιμερισμό του ειδικού τέλους προς τους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές. Στόχος του Υπουργείου είναι η απόδοση του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια, να πραγματοποιείται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».
Ο κ. Αμυράς στην Αναφορά του και μέσω της επιστολής του Δημάρχου Ζίτσας Μιχαήλ Πλιάκου επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι κάτοικοι των περιοχών όπου λειτουργούν Α.Π.Ε. και Υβριδικοί σταθμοί και αναμένουν την οφειλόμενη προς τους ίδιους πολυπόθητη μείωση του κόστους ενέργειας.