Η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων καλεί σήμερα στην Ακαδημία

on .

ZOSIMAIA AKADHMIA

• Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση κατά της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τη ζωντανή μετάδοση των σχολικών μαθημάτων και για τα μέτρα ατομικής προστασίας που έχει οριστεί για τις 12.00 στη Ζωσιμαία Ακαδημία απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθημτών του Δήμου Ιωαννιτών.
«Η τροπολογία αυτή, σε καμία περίπτωση δεν προάγει την ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών οι οποίοι δε δύνανται να παρακολουθήσουν το μάθημα στην τάξη, όπως επικαλείται το Υπουργείο. Ούτε έχει σχέση με την εξ αποστάσεως (σύγχρονη και ασύγχρονη) εκπαιδευτική υποστήριξη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτές που βιώσαμε τις μέρες της καραντίνας λόγω του κορονοϊού», τονίζει η Ένωση. Παράλληλα, κάνει λόγο για ανεπαρκή μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Tο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
Tην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση , που εν μέσω πανδημίας κατέθεσαν, για ψήφισαν στην Βουλή, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία καταγγέλλει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ενώ δηλώνει αντίθετο στην τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, η οποία, όπως τονίζει, «παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί λοιπόν τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, ώρα 12:00, στην Ακαδημία.
•Κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο της Ακαδημίας απευθύνει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Με ανακοίνωσή του ζητάει να αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και η ρύθμιση για τις κάμερες στα σχολεία.