Αλβανοί «επιδράμουν» ξανά για βότανα στα βουνά της Ηπείρου!

on .

DRAKAKI TSOYBALIA BOTANA 10 5 20

• Ξεκίνησε, για μία ακόμη χρονιά και παρά τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η καθιερωμένη… επιδρομή Αλβανών στα βουνά της Ηπείρου, τα οποία απογυμνώνουν από πολύτιμα αρωματικά φυτά αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και το πλήγμα για τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας μεγάλο, αφού γίνεται κυριολεκτικά αποψίλωση των βουνών μας από σπάνια βότανα με θεραπευτικές ιδιότητες.
Για την αποτροπή αυτής της επιδρομής οι ελληνικές Αστυνομικές Αρχές είναι σε επανγρύπνηση και ήδη έχουν πέσει στα χέρια τους κάποιοι απ’ τους επιτήδειους οι οποίοι περνούν παράνομα τα σύνορα και μαζεύουν δεκάδες κιλά αρωματικών φυτών.

Σύλληψη στο Πληκάτι
Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στο Πληκάτι της Κόνιτσας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και σε συνεργασία με άνδρες του Σταθμού Πυρσόγιαννης, ένας Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Ο συλληφθείς, τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί στην ακριτική περιοχή, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχε συλλέξει 24 κιλά και 500 γραμμάρια του αρωματικού - φαρμακευτικού φυτού που είναι γνωστό με την ονομασία «δρακάκι».
Το φυτό κατασχέθηκε, ενώ στον δράση επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.