Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες πυλώνας του Συστήματος Υγείας

on .

NOSOKOMEIO DIADROMOS

• Η 12 Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα «Νοσηλευτή» και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, «η φετινή «Ημέρα» τιμάται σε ένα πολύ ιδιαίτερο πλαίσιο και έχει διαφορετικές διαστάσεις απ’ ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι οι «ήρωες της πρώτης γραμμής», στην πρωτόγνωρη αυτή παγκόσμια μάχη με την COVID-19. Ήρωες που τυγχάνουν καθολικής αναγνώρισης από το Κοινωνικό σύνολο, και που δυστυχώς δεν απολαμβάνουν της ίδιας αναγνώρισης επί του πρακτέου από τις Κυβερνήσεις και Πολιτικές ηγεσίες».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Σύλλογος υπογραμμίζει:
«Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αποτελούν πυλώνα του συστήματος Υγείας. Ένα πυλώνα που δίχως αυτόν, το σύστημα αυτό δεν θα μπορούσε να σταθεί. Η δε αφοσίωσή τους στο καθήκον και η αυταπάρνηση στην επιτέλεση του έργου τους, ήταν και είναι η ασφαλιστική δικλείδα που κρατά το ΕΣΥ σε λειτουργία μέσα σ’ αυτό το δυσχερές περιβάλλον. Τα γεγονότα που βιώνουμε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας αυτής!
Για μας λοιπόν, το Σύλλογο Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. αλλά και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η στήριξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι συνώνυμο της στήριξης του Δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας. Για το Ε.Σ.Υ. η «Ημέρα Νοσηλευτή» είναι κατ’ ουσία η καθημερινότητα του συστήματος»!