Χορήγηση ιθαγένειας με ταχύτητα και διαφάνεια

on .

DIABATHRIO

• Με όρους διαφάνειας, ταχύτητας και αντικειμενικότητας θα χορηγείται πλέον η ελληνική ιθαγένεια σε όσους την αιτούνται, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, παραλαμβάνοντας την Έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από τον Διοικητή της κ. Άγγελο Μπίνη. Η Έκθεση αξιολόγησης κινδύνων και οι προτάσεις που περιέχει για ενίσχυση της διαφάνειας στη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στηρίζεται στο μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ της ΕΑΔ και του Υπ. Εσωτερικών και συγκεκριμένα της ΓΓ Ιθαγένειας, της οποίας Γενικός Γραμματέας είναι ο κ. Αθ. Μπαλέρμπας.
Παραλαμβάνοντας την έκθεση που θα αποτελέσει «πιλότο» για όλο το δημόσιο, καθώς στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία για την εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «Όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους, αντικειμενικότητας, ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, και επομένως και ισονομίας που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας».
Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης επισήμανε ότι η έκθεση είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που εισάγεται για πρώτη φορά στο ελληνικό δημόσιο, ενώ ο ΓΓ Ιθαγένειας κ. Αθ. Μπαλέρμπας υπογράμμισε ότι η Έκθεση ανοίγει νέους δρόμους για το δημόσιο καθώς θεμελιώνει μια νέα διοικητική κουλτούρα.