Εκκίνηση σήμερα για την κατασκευή της Νιάρχου!

on .

NIARXOY PINAKIDA GIA NOSOKOMEIO

• Σχεδόν 16 χρόνια, από το 2004 που ξεκίνησαν οι σχετικές μελέτες, απαιτήθηκαν μέχρι να μπει η οδός Νιάρχου ως έργο στη φάση της υλοποίησης. Αυτό γίνεται από σήμερα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ουσιαστικά ξεκινάει η διαδικασία για την κατασκευή του οδικού άξονα που θα αλλάξει άρδην τα κυκλοφοριακά δεδομένα σε ένα τμήμα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με μεγάλο φόρτο λόγω Πανεπιστημίου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Πρώτες εργασίες θα είναι αυτές της περίφραξης του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κατασκευαστεί ο κόμβος στην έκταση που είναι υπό απαλλοτρίωση.

Πρώτα οι κόμβοι
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Καχριμάνης, «μετά την άδεια που δόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) Επιτροπή από την Περιφέρεια θα επισκεφθεί το Στρατόπεδο Βελισσαρίου». Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια για αυτό το θέμα, που, όπως είπε, «μας κρατούσε τόσο καιρό», τον Πρωθυπουργό, τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, και τη Διεύθυνση Περιουσίας του Υπ. Εθνικής Άμυνας. «Ήταν ένα απλό θέμα, αλλά η γραφειοκρατία είναι τεράστια και χρειάστηκε να αποταθούμε εκεί για να λυθεί. Από αύριο γίνεται η εγκατάσταση του εργολάβου, ώστε να ξεκινήσουν οι κυκλικοί κόμβοι στο τέλος της Δωδώνης και να μπούμε για την οδό Νιάρχου», εξήγησε.

Το Τζαμί Καλούτσιανης
Άλλο ένα τοπικό έργο, αυτή τη φορά του τομέα του πολιτισμού, που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης είναι η αποκατάσταση του Τζαμιού Καλούτσιανης. Όπως έκανε γνωστό ο Αλ. Καχριμάνης, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εγκρίθηκε με πολλούς επαίνους η μελέτη για το Τζαμί, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία Περιφέρειας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου. Ο Περιφερειάρχης είπε ότι η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επικοινώνησε μαζί του λέγοντάς του ότι η μελέτη ήταν εξαιρετική. «Πλέον οδηγούμαστε σε μελέτη εφαρμογής και σε τιμολόγηση, ώστε στη συνέχεια να βρεθούν με τη συνεργασία της Υπουργού οι πόροι», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.